Алгебра

Множење табела

Интерактивна множење маса симулатор за ажурирање на мултипликација маса и проверка на знаење, како и множење маса во форма на слики кои можат да се симнат и отпечатат. На дното на оваа страница, можете да преземете множење маса во форма на слики. На видеото подолу ќе ви помогне да дознаете на мултипликација табела.

На мултипликација табела се користи за да се направи полесно да се запамети производи на Премиерот броеви.


Множење симулатор

На мултипликација симулатор ќе ви помогне да ги тестираат вашите знаења и запаметат тоа подобро. Со едноставна игра, тоа ќе биде лесно да се провери на научиле множење табела.


Одберете одговорвашиот резултат

право грешки
0 0
Интерактивна множење табела

Во табелата, горниот ред е првиот мултипликатор, и левата колона е вториот мултипликатор. Во пресекот на два множители е резултат на нивното размножување.

Поместете го курсорот над множење маса и резултат на множење на два броја ќе биде прикажан на дното на табелата, како пример.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20
3 3 6 9 12 15 18 21 24 27 30
4 4 8 12 16 20 24 28 32 36 40
5 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50
6 6 12 18 24 30 36 42 48 54 60
7 7 14 21 28 35 42 49 56 63 70
8 8 16 24 32 40 48 56 64 72 80
9 9 18 27 36 45 54 63 72 81 90
10 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100Слики со множење на табелата и обука видео записи

Можете да даунлоадирате некоја слика со множење на маса и печати надвор. Во другите јазичиња, можете да ја видите туториал видео.


За да преземете слика: кликнете на "download" да ја зачувате сликата на вашиот компјутер (на сликата ќе биде во висока резолуција и со висок квалитет).


Кликнете на сликата за да ја видите зголемена.


Видеа со едукативен материјал, кои ќе ви помогне да се сеќавам на мултипликација табела подобро:
Повеќето древни множење маса беше откриена во Древниот Вавилон и се очекува да биде околу 4,000 години. Табела пронајдена е врз основа на хексадецимален броен систем на пресметки и е направен во форма на глина таблета.


Множење табела

Најстарата откриена множење маса во децимален систем беше пронајден во Античка Кина и датира од 305 П.Н.Е.

Некои современи историчари сметаат дека множење табела бил измислен од страна на Pythagoras на Samos, антички грчки филозоф и математичар кој живеел во времето на Античка Грција во 570-490 пред нашата ера. Затоа, множење табела е често исто така, повика на Питагоровата табела.Сподели ја оваа врска: