Калкулатори

Датум калкулатор

Датум калкулатор (или калкулатор за години, денови, време) ќе ви помогне да го пресметате износот на време помеѓу било кои два произволни датуми.

Калкулаторот може да го пресмета времето во години, месеци, недели, денови, часови, секунди.

Со помош на временски калкулатор, можете да го пресметате времето на претстојниот настан преку интернет или да ја одредите возраста на лицето.


Почетен датум
датум:
Одбраниот датум:
12.05.2018 — тоа xx
xx ден на годината, xx недела
Краен датум
датум:
Одбраниот датум:
12.05.2018 — тоа Вторник
212 ден на годината, 26 недела
години месеци дена

Прикажани резултатите од времето помеѓу избрани датуми:

12.05.2018 и 12.05.2018


или, истиот износ на време:

во месеци
во недели
во дена
во часови
во минути
во секунди


Пресметајте го возраста на лицето


Ако треба да го пресметате времето за претстојниот настан или да ја одредите возраста на лицето, внесете го датумот за почеток (или датумот на раѓање) во линијата подолу. Датумот ќе се пресмета од денот до денес. Дополнително, ќе се пресмета бројот на преостанати денови од денес до следниот роденден.


Наведете датум на раѓање (настани):


Возраст (поминатото време од датумот на настанот):
ууу години, zzz месеци, ххх дена
Најблиската роденден (или пред настанот):Опис на калкулаторот

Со користење на нашиот калкулатор, можете онлајн да се пресмета времето додека претстојниот настан или за да се утврди староста на едно лице.

За да го користите калкулаторот, едноставно внесете ги почетокот и крајот на датуми и пресметката ќе се случи автоматски.


Сподели ја оваа врска: