Плоштад на плоштадот

Површина на квадрат, формули и калкулатор за пресметување на површината на линија. Дадени се формули за пресметување на плоштадот на плоштадот за различни почетни податоци.1

Плоштад на плоштадот преку негова страна

Плоштад на плоштадот преку негова страна
a - партија

... подготовка на ...


2

Плоштад на плоштадот преку неговата дијагонала

Плоштад на плоштадот преку неговата дијагонала
d - дијагонална

... подготовка на ...


3

Плоштад на плоштадот низ периметарот

Плоштад на плоштадот низ периметарот
P - периметар
... подготовка на ...


4

Плоштадот на плоштадот низ сегментот нацртан од врвот на плоштадот до средината на спротивната страна

Плоштадот на плоштадот низ сегментот нацртан од врвот на плоштадот до средината на спротивната страна
k - парче

... подготовка на ...


5

Плоштад на плоштадот преку радиус на впишаниот круг

Плоштад на плоштадот преку радиус на впишаниот круг
r - радиус на впишан круг

... подготовка на ...6

Плоштад на плоштадот преку радиусот на ограничениот круг

Плоштад на плоштадот преку радиусот на ограничениот круг
R - радиус на ограничениот круг

... подготовка на ...
Сподели ја оваа врска: